За поръчки 0885 306 305 На линия сме от 8 до 17ч.
или
Назад до Началната страница

Често задавани въпроси

1. Здравейте, последните месеци горивото което ни карат е всеки път с различен цвят - пазим си проби понеже и го виждам. Уж все е от Лукойл, пък е различно на вид. Има ли начин да позная какво ми карат?

Здравейте! Външният вид на горивото много зависи от базовата суровина за производството му, т.е. от самия нефт. Нефтът в зависимост от произхода си се различава по състав и оттам в производните продукти има визуална разлика. Важното е обаче горивото да отговаря на всички изискуеми параметри - това гарантира безпроблемна работа с него, без значение външния му вид. Това може да се определи чрез анализ, но е много трудно чрез анализ да се констатира произходът на горивото. Все пак трябва да се знае, че всеки производител използва сравнително постоянни суровини, и следователно горивото на производителя е сравнително еднакво на външен вид. Така че честите визуални разлики обикновено се дължат на различен произход на горивото.

2. Как ще се продава гориво на земеделци?

С нормален акциз, както досега.

3. Защо все не ми излиза тая пуста нафта? Какви са тея литри на 15 градуса???

Причините да не излиза нафтата са много и най-различни, но голямата част от тях са свързани с измерването на горивото, като начини и уреди. Литри при 15 градуса е обемна мярка, която измерва обема на горивото при точно определена температура, а именно 15 градуса Целзий. Всеизвестно е, че всички флуиди, и в частност горивата, променят своя обем в зависимост от температурата си. Именно за това се налага измерването им в т.нар. референтен обем, или литри при 15 гр. - за да се елиминира влиянието на температурата.

4. С горива с какъв произход работите вие? Какъв дизел бихте ми препоръчали, от Лукойл ли? Питам, защото в последно време не сме доволни от горивата.

На българския пазар преобладават горивата, произведени в Лукойл Нефтохим Бургас АД. Тяхното качество е постоянно, а доставките са регулярни. На пазара се срещат и горива, произведени в чужбина, най-често в Румъния, Гърция или Русия. Някои от тях са с високо качество, но за съжаление не могат да бъдат доставяни постоянно, а и има разлика между отделните партиди.

5. Как смятате, кога ще мине кризата и как ще разберем, че е започнала да отминава?

Кризата ще отмине, когато му дойде времето. Ще разберем със сигурност, че е отминала тогава, когато влезем в друга криза, и първата започне да ни липсва.

6. Като физическо лице трябва ли да декларирам в НАП газьолът за отопление на дома си?

Физическите лица не са задължени да декларират получаваното от тях гориво за отопление в сайта на НАП. Това изискване е валидно за юридически лица.

7. Каква е цената на дизела?

Цените на горивата актуализираме ежедневно. Можете да следите цените на едро тук, а цените на дребно по бензиностанции са видими на главната страница, както и от меню бензиностанции.

За цени на доставка, моля свържете се с екипа на Дизелор чрез националния ни телефон 0885 306 305, по имейл dostavki@dieselor.bg или онлайн чрез формата за запитвания.

8. Как мога да поръчам гориво от Дизелор?

Дизелор извършва доставка на горива в цялата страна. Можете да изпратите запитване, да направите поръчка или да получите информация за вече направена такава чрез националния ни телефон 0885 306 305, по имейл dostavka@dieselor.bg или да се свържете с офис на Дизелор.

9. Колко е минималното количество за доставка?

Дизелор извършва доставки на едро в цяла България. Минималното количество за доставка на място е 500 л. Цената за транспорт е включена в цената на горивото и не е натоварваща за клиентите, тъй като се разпределя между всички доставки по маршрута.

10. Какъв дизел да зареждам?

Дизелор предлага различни видове дизелово гориво според целите на употреба.

За пътна техника се използва дизел Б6 с добавен биокомпонент по стандарт, а за извънпътна техника (земеделска и строителна техника) и отопление (дизелови генератори) се препоръчва чисто дизелово гориво без биодизел. Също така, може да се избира с гранична темепература до -15*C и до -30*C.

За дизелови двигатели за транспортни средства, може да добавите и специално разработената добавка Дизелор ОК лято и зима, която цялостно подобрява работата на дизеловите двигатели и има пречистващ ефект срещу отлагания в горивната система.

При нужда от консултация, обърнете се към екипа на Дизелор чрез националния ни телефон 0885 306 305, изпратете директно онлайн запитване през уебсайта или чрез имейл до dostavka@dieselor.bg.

11. Защо да поръчам гориво от Дизелор?

Дизелор е надежден доставчик на горива, доказващ своите коректност и качество вече повече от 17 години.

Избирайки Дизелор, Вие получавате:

  • гаранции за качество и количество
  • транспорт, оборудван с модерни GPS устройства и методи за контрол
  • точни доставки
  • точно планиране
  • гъвкави финансови условия
  • уеб справка за получените горива
  • надежден и дългосрочен партньор
  • професионални съвети и консултации

Свържете се с екипа на Дизелор на dostavki@dieselor.bg или на националния ни телефон 0885 306 305.

12. Как е правилно да се слага добавка за дизел?

Най-правилният начин за поставяне на добавка за дизел е преди зареждането на горивото. 

В резервоар на автомобил първо се изсипва добавката, а след това се добавя горивото.

При доставки на едро, добрата практика също е да се постави добавката, а отгоре да се долее дизела в правилното съотошение. 

Това са и начините, по които ние от Дизелор процедираме с автомобилите на клиентите ни на бензиностанции, както и с клиентите на едро при доставка на място на нашите спецализирани добавки Дизелор ОК.

13. Как да спестим гориво?

Много хора се стремят да постигнат по-нисък разход на гориво. Ето и някои от факторите, които влияят:

- честото тръгване и спиране в градски условия увеличава разхода на горива. Дори просто да отбиете от пътя за 30-секунден разговор по телефона и след това отново да се включите в движението, изразходва гориво, колкото да изключите и включите двигателя отново. Ако дълго ще стоите на едно място, по-добре изключете двигателя.

- ускорявайте и намалявайте скоростта плавно.

- ползвайте навигация на телефона или в автомобила, която следи трафика в реално време и ви показва по-малко натоварен маршрут.

- освободете превозното средство от ненужни багажи и товари.

- проверявайте налягането на гумите редовно.

- използвайте круиз контрол функцията за поддържане на една скорост по време на дълги пътувания.

- паркирайте на сянка през лятото, за да не трябва след това климатикът да наваксва.

- дръжте прозорците затворени, за да не нарушавате аеродинамичната форма на автомобила. Шофирането на отворени прозорци при по-високи скорости забавя колата.

- вземете си карта за отстъпка на гориво Дизелор :) !

Задай въпрос

Вашето име
Ел. поща за връзка
Запитване
loading...