За поръчки
0885 306 305 На линия сме от 9 до 18ч. или
Начало Новини Висок интерес към 14-тото издание на БАТА Агро 2022

Новини

Висок интерес към 14-тото издание на БАТА Агро 2022

За девета поредна година Дизелор се включи в специализираното селскостопанско изложение Бата Агро 2022, провеждано на летище Стара Загора.

Откриването осъществиха д-р Иван Иванов, министър на земеделието, Йордан Николов и Красимира Чахова, заместник-кметове на Стара Загора, Мария Динева, председател на Общинския съвет – Стара Загора, проф. Наско Василев, областен управител на Стара Загора, Николай Каварджиклиев, изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“, както и гости от държавната и местна администрация.
Земеделският министър д-р Иван Иванов коментира, че събитието е доказателство, че агросекторът има потенциал да бъде на световно ниво:

"Конкурентоспособността на сектора зависи от иновационните процеси в селското стопанство, от необходимостта да се премине към съвременни начини на производство, което може да се постигне чрез подпомагане на отрасъла както по линия на европейските фондове, така и с национални средства. Така ще изпълним целта си България да се превърне в страна с модерно и развито земеделие, която предоставя възможности на земеделските стопани не само да затвърждават позициите си, но и да навлизат на нови пазари".

163 фирми, световноизвестни марки и български компании, предлагащи техника, стоки и услуги за агросектора, разположени на 35 000 кв.м. изложбена площ, посрещнаха хиляди земеделски производители от цялата страна и чужбина. Не само срещите и ексклузивните предложения привличат фермерите, но и възможността за демонстрации със земеделска техника и тест драйв на машините в реални, полеви условия. Нещо повече, на място на изложението за посетители бяха подготвени опитни полета с посеви за демонстрация на семена, торове и препарати. Новостите не спряха дотук! За първа година имаше и допълнителен сектор с фермерски пазар, от който всички можеха да закупят директно от производителите сезонни плодове и зеленчуци, продукти от краве, козе, биволско и овче мляко, мед и пчелни продукти, цветя и разсади на билки и подправки, сокове, сиропи и конфитюри, зърнени продукти, вино и други. По този начин, форумът представя на практика как кръгът на отглеждане, производство и реализация се затваря успешно.

Дизелор се срещна със стотици представители на агросектора – както свои доволни клиенти, така и нови, желаещи да получат индивидуални предложения за доставка на дизелово гориво от компанията. С радост, екипът на Дизелор спечели доверие на място и договори нови доставки още по време на събитието.

По време на откриването, министър Иванов коментира още, че мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. е това, от което се нуждае земеделският стопанин, желаещ да модернизира производството си. По думите му финансовата помощ от минимум 50% от размера на разходите, за които се кандидатства, е мотивът, който прави мярката толкова привлекателна за така необходимите инвестиции, в това число земеделска техника.

„Необходимо е постепенно и плавно подновяване на селскостопанския технологичен парк с нови, по-модерни, по-надеждни и по-качествени трактори и зърнокомбайни, което ще спомогне българското земеделие да стане не само по-модерно и по-сигурно, но и по-високопроизводително и доходоносно", каза д-р Иванов.

Дизелор ще отговори на всички запитвания за оферти за дизелово гориво за земеделски нужди в най-кратки срокове, а дотогава можете да се обръщате и към националния ни телефон +359 885 306 305 и на имейл dostavki@dieselor.bg.

Вижте снимки от Бата Агро 2022 тук.

Още новини