За поръчки
0885 306 305 На линия сме от 9 до 18ч. или

Новини

Дизелор се включи в протеста на земеделци срещу промените в Наредба Н-18

Днес, 24.07.2015, селскостопански производители от цялата страна протестират срещу промените в Наредба Н-18. Дизелор се включи в протестите в с. Труд, Пловдивско и в гр. Стара Загора.


На входа на с. Труд 130 трактора бяха отцепени от пътя от полицията. Въпреки това голям брой протестиращи стигнаха до бензиностанцията и показаха невъзможността такава техника да бъде зареждана от обектите на дребно. Тъй като голям брой земеделци нямат възможността да инвестират близо 20 хил. лева за инсталиране на нивомерни системи и фискални устройства, от 01.09.2015 те ще трябва да зареждат именно по бензиностанциите в страната. Това неизменно ще затрудни ежедневието на населението. Днешното масово зареждане цели да покаже неприложимостта на административните изисквания. Зареждането на подобна техника отнема средно около 20 мин., а на място се видя, че служителите на бензиностанциите дори не знаят как да я обслужват, нито къде се намира резервоарът. Хаосът, който се създаде доведе до изнервени водачи, задръствания и дори блокирани пътища. Обемът на машините, пътуването до бензиностанциите, опашките и честотата, с която ще се налага да зареждат в сезон, са малка част от проблемите, които ще възникнат.


Цистерни на Дизелор се включиха не само в с. Труд, но и в Стара Загора. С участието си в протеста, Дизелор подкрепя отмяната на изискванията от Наредба Н-18, които защитават единствено лобистки интереси. Оставянето на законовите промени ще доведе до отрицателни последствия както за българските земеделци, голяма част от които няма да оцелеят заради непосилните изисквания, така и за бизнеса, а в същото време няма да допринесе за постигане на целите, изтъкнати от Министерство на финансите.
В с.Труд Дизелор показа съпричастност, заедно с още 13 доставчици на гориво, като последваха колоната от селскостопански машини в този ден на демонстративно зареждане.


В Стара Загора излязоха на протест още по-голям брой трактори и комбайни, като задръстванията бяха още по-грандиозни, тъй като полицията не успя да отбие голяма част от тях.


Сред участниците в протеста се говори, че се очаква днес да излязат над 60 000 селскостопански машини по пътищата на страната!

Още новини