За поръчки
0885 306 305 Ще бъдем отново на линия от 8 до 17ч. или

Новини

Национален протест срещу закона за горивата

Днес в София се провежда протест срещу приемането на проекта за закон за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, станал по-известен като закон за горивата.

Предстои второ четене в Народното събрание, затова множество представители на малките и средни търговци и превозвачи на горива се събраха, за да изразят своето несъгласие с приемането на такъв закон.
Стотици автоцистерни от цялата страна дойдоха на Околовръстния път край Казичене. Те проведоха мирно шествие и в колона, дълга над 5 км, изминаха пътя от Казичене през Северната тангента и Околовръстен път до колелото в началото на магистрала Люлин и обратно. 

Дизелор също се включи в протеста, след като още от внасянето на законопроекта следи темата и изказа своето мнение какви са очакваните последици в случай, че закона бъде приет.

Така малките търговци и превозвачи на горива изразяват своето несъгласие с предвидените в проекта за закон множество финансови и административни тежести, които ще ги натоварят с непосилни задължения. Заедно с това те остро протестират и срещу опитите да бъдат представени пред обществото като престъпници и нарушители – така бяха описани по медиите от вносителите на лобисткия проект за закон, които твърдят, че се борят със сивия сектор.

Протестите продължават днес и утре пред Народното събрание.

Още новини